8638 Balatonlelle

Rákóczi u. 268.

+36 20 379 3450

bhblelle@gmail.com

Programok - Látnivalók

LELLE GOGART PÁLYA

Egyéni és csoportos bérgokartozás 5-10 perces futamidővel. A gyerek gokartok 135cm testmagasságtól, felnőtt gokartok 155cm testmagasságtól és maximum 120kg súlyhatárig!, vehetők igénybe, amelyek sportos kivitelű Sodikart 270cm3, 9,5le-s Honda motorokkal szerelt gokartok. A pálya 400 m hosszú és 6 m széles, biztonságos.
A gokartozás versenyszerű élményt nyújt!

NAPFÉNY STRAND

A Napfény strand Balatonlelle központjához tartozó partszakaszon, a hajóállomástól keleti irányban található. Ha vonattal érkezel, szinte képtelenség nem belebotlani a strandba, mert csak nyílegyenesen el kell indulni a part felé, és ha belépőt kérnek tőled, már jó helyen is jársz.

Rádpusztai Árpád-kori templom

Lelle és környéke évezredekkel ezelőtt is lakhelyül szolgált különböző népcsoportoknak. Már a IV. évezredben itt tanyázó „dunántúli vonaldíszes kerámia népe” is hagyott emlékeket a Kishegyi-dűlőben talált cseréptöredékek formájában. A bronzkor és a korai vaskor üzent a rádpusztai leletek révén. Itt kerültek elő római kori emlékek is: egy kemence maradványai.

Folly Arborétum

A Folly Arborétum, az élő „fenyőmúzeum” a Balaton északi partján, Badacsonytomaj mai településrészén, Badacsonyörsön található. Az 1900-as évek elején hozta létre dr. Folly Gyula (1867–1915) pécsi orvos, a Zsolnay család volt háziorvosa. 1907-ben hivatalosan is megalapította az arborétumot.

Csisztapusztai fürdő

Csisztafürdőn öt medence áll a fürdeni vágyók rendelkezésére. Az ásványi anyagokban gazdag csisztai vizet két szabadtéri ülő-, és két fedett medencében lehet kiélvezni. A fürdő rendelkezik gyerekmedencével és szaunával is.
Az ásványi anyagokban gazdag csisztai víz hidrokarbonátos, kénes gyógyvíz és nagymennyiségű szénsavat is tartalmaz; 42 fokosan tör felszínre. Kedvező összetétele alkalmassá teszi mozgásszervi és reumatikus betegségek, nőgyógyászati, bél és gyomorpanaszok kezelésére.

Don Benito Étterem

Éttermünk 2000 tavaszától egész évben várja kedves vendégeit illetve futáraink készséggel szállítják házhoz rendelésüket. A hagyományos magyar ételek mellett, 30 féle pizzából és a nemzetközi konyha ételkülönlegességeiből választhatnak kedves vendégeink.

Albatrosz Étterem

Az Albatrosz étterem Balatonlellén, a Balaton déli partjának egyik legősibb településén, immár 24 éve teszi a hazai és a külföldi vendégek nyaralását emlékezetessé. A 7-es főút mellett, a városközpontban található, családi vállalkozásként működő éttermünk 1986. július 12-én nyitotta meg kapuit.